Gotlandsbeardisar.se

I väntan på gallerierna

Försmak 2

Jag har försökt välja ut bilder som är "typiska" för mig och mitt motivval och mitt sätt att behandla motiven. Att jag är fascinerad av vatten torde framgå, liksom av gamla byggnader och dålig ljusförhållanden.:-)

Tyvärr kommer jag inte så ofta ifrån Gotland så de flesta, om inte alla, bilderna är tagna här. Lummelunda, Gnisvärd, Kovik, Fårö och Visby är platser jag ofta går runt i med kameran. Dessutom finns det nägra hönshus runt om på ön som brukar bli besökta. Och botaniska trädgården förstås! Alla skogsbackar där det dyker upp blåsippor tidigt på våren. Gotlands ängen. Hundar, katter, fåglar och en och annan människa. När andan faller på ger jag mig också på stilleben som jag planerar och arrangerar utifrån dagens tillgångar och humör.

Om du vill veta mera om mina bilder eller mitt fotograferande så maila mig gärna

Den utrustning jag har använt mig av de senaste två åren ungefär, är en Canon EOS 7D och några objektiv som jag växlar mellan. Jag har en Canon EF 70-300; en Tamron 28-75; en Tamron 90mm macro och en Tokina 11-16 mm. Just nu blir det mest vidvinkeln - jag älskar vidvinkel!! Jag älskade mitt gamla Canon EF 70-200mm också - tills det en dag föll i ett betonggolv och blev obrukbart.:-( Att skaffa ett nytt är inte aktuellt just nu när jag funderar på - eller snarare har bestämt mig för - att byta upp mig till en fullformatskamera..Återstår att se om resultatet blir värt investeringen!

Igår försökte jag ladda upp mina bilder till sidan men fick ge upp efter flera timmar eftersom jag hela tiden fick meddelandet "failed"..det slutade med att jag i vredesmod "deletade" hela sidan från servern! Idag har jag lugnat mig lite och gör ett nytt försök samtidigt som jag lyssnar på världscupen i längdskidåkning..:-) Resten av sidan har laddats upp utan problem så nu återstår eldprovet - att ladda upp två bildsidor...

För att vara på den säkra sidan har jag försökt ge bilderna någorlunda adekvata namn men utan att använda bokstäver som är nästan uteslutande svenska - misslyckas det igen skall det åtminstone inte bero på att jag har anävänt otillåtna tecken! Hoppas ni får någon behållning av titten! Kika gärna in igen lite senare - det lär komma mera!


Förra sidan hittar du här! och nästa här!

bordenborden bottlesbottles buteljerbuteljer colorcolor ensamtensamt husesyn2husesyn2 husesyn3husesyn3 hussesyn1hussesyn1 insiktinsikt penslarpenslar stegestege taktak takentaken flygelflygel blueblue stolarstolar krubbakrubba pumporpumpor skulpturskulptur tavlatavla yngveyngve munterhetmunterhet kallekalle musikmusik trollkarltrollkarl blueblue chokladchoklad harryostinaharryostina morrhårmorrhår poserarposerar syskonsyskon syskonensyskonen tittuttittut tungatunga blickarblickar diptykdiptyk familjfamilj halmhalm halshals kontrasterkontraster kycklingkyckling minikamminikam trygghettrygghet tuppentuppen tupptupp ungung middagmiddag jquery fancy lightbox by VisualLightBox.com v5.4

Alla bilder och övrigt material: © Elisabet Strindberg