Gotlandsbeardisar.se

I väntan på gallerierna

Försmak 4

Bara blommor

Eftersom jag har en ryggmärgsskada som gör det besvärligt för mig att gå längre sträckor och väldigt svårt att klättra eller ta mig fram i besvärlig terräng så lärde jag mig ganska tidigt att hitta andra; närliggande och lättåkomliga motiv.

Blommor var egentligen det jag började med tror jag man kan säga. De är lätta att hitta - vi har bl.a en fantastisk botanisk trädgård i Visby - och man kan året runt ta hem blommor för att lära sig fotografera och ljussätta på olika sätt. På hösten och även på vintern kan man få spektakulära effketer med is och fröställningar t.ex.

Jag föll handlöst för Edvard Koinbergs fotografier och ett tag försökte jag få mina bilder att likna hans.:-) Det gick faktiskt någorlunda och det hade säkert kunnat gå ännu bättre om jag fortsatt försöka efterlikna hans bilder. Att försöka bli som någon annan är i längden både trist och meningslöst och jag upptäckte snart att jag hade mina egna speciella kännetecken som faktiskt gjorde att den som såg mina bilder kunde säga att det nog var jag som hade tagit dem..Alltså fortsatte jag istället med att försöka utveckla min egen stil och mitt eget sätt att se.

Mandy Disher är en annan fotograf som specialiserat sig på blommor, stilleben och i viss mån djurporträtt. Hon arbetar mycket med strukturer - en teknik jag försöker lära mig ordentligt eftersom jag verkligen älskar resultatet!

Den som är intresserad av att fotografera blommor/växter rekommenderar jag att kika in på International Garden Photographer of The Year! Där finns massor av inspiration att hämta.

Oftast använder jag mitt favoritobjektiv, Canon EF 70-200mm, när jag fotograferar blommor. Det är ett fullkomligt fantastiskt objektiv som fungerar till det mesta. Dyrare än kameran på sin tid dessutom..Tamron 90 mm använder jag också emellanåt och ibland med en konverter för att komma riktigt nära. Den använder jag för övrigt även på teleobjektivet och det fungerar utmärkt de dagar då kroppen inte har lust att böja sig så mycket som den behöver för att komma tillräckligt nära med 90mm-objektivet.

Bilderna här är bara ett axplock. Det kan förefalla många, men det är nog ungefär den mängd jag har med mig hem i kameran efter en dags fotografernade - så det finns många att välja på. Alldeles säkert kommer det flera rätt snart - dels när jag hittat mina verkliga favoriter och dels när det börjar bli tid att fotografera den blomma jag av något skäl aldrig tröttnar på - blåsippan!

Första sidan hittar du här!

aklejaakleja akleja2akleja2 junkerliljajunkerlilja astrantiaastrantia irisiris linbladlinblad bukettbukett blåsipporblåsippor fransarfransar funkiafunkia grattisgrattis rosros vattenirisvatteniris gul irisgul iris gul ginstgul ginst vallmovallmo vallmo, beskurenvallmo, beskuren humlahumla hushus irisiris iris2iris2 iris3iris3 iris4iris4 irisknoppirisknopp gräddvit tulpangräddvit tulpan kallakalla kallorkallor engelsk vallmoengelsk vallmo klaseklase fröhusfröhus aklejaknopparaklejaknoppar kragekrage kuvertkuvert vallmovallmo liggandeliggande rutigrutig knopp o utslagenknopp o utslagen narcissnarciss lin (2)lin (2) linlin ludenluden ludnaludna irisiris maskrosmaskros madonnamadonna myramyra myra2myra2 myranmyran engelsk vallmoengelsk vallmo peapea pinkpink pistillerpistiller pistiller2pistiller2 poppypoppy genomlystgenomlyst poppy3poppy3 rosros rosarosa rosarosrosaros sippasippa skir (2)skir (2) skirskir smultronsmultron svartsvart tittuttittut tulpantulpan vallmovallmo vit (2)vit (2) vitvit vitavita vittvitt weedweed jquery fancy lightbox by VisualLightBox.com v5.4

Alla bilder och övrigt material: © Elisabet Strindberg